Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

У Љубињу одржана традиционална акција даривања крви

Мала Госпојина се сматра великим празником и славом. Домаћини који не славе славу, одлазе са породицом свечано обучени на разноразне и многобројне саборе и вашаре, који је одржавају око цркава, односно у црквеним портама.
Oпширније...

УГЉЕВИK ДОМАЋИН ДОБРОВОЉНИМ ДАВАОЦИМА КРВИ: „ЗДРАВИ НАМ БИЛИ СОКОЛОВИ!“

У организацији Удружења добровољних давалаца крви „Соко 2020“ из Угљевика , које је најновији, једанаести члан Савеза Удружења ДДK РС, одржана је прва акција прикупљања крви. Акција је оржана 09.09. ове године, у прелијепом Угљевику, са посебним поносом и захвалношћу за указано повјерење од стране Савеза.
Опширније...

ЉУБИЊЕ: СВЕ ВИШЕ ЖЕНА И МЛАДИХ ДАВАЛАЦА КРВИ

Ове јесени реализована је још једна у низу успјешних акција ДДДК „Љубиње“. Акција је организована 21. септембра поводом обиљежавања крсне славе општине Љубиње и дана друштва – ДДДК „Љубиње“.
Опширније...

ЗАВРШЕНА ЈЕСЕЊА АКЦИЈА У ЛАКТАШИМА: Обезбјеђене 74 дозе крви

Лакташи су ове јесени били домаћин за 95 добровољних давалаца крви. Друштво добробољних давалаца крви „Лакташи“, након завршене акције Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске, шаљу 74 дозе течности која живот значи.
Опширније...

СВЕ СМО БРОЈНИЈИ: Актив Завода за физикалну медицу и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ се придружио нашим хуманистима

Са поносом констатујемо да наш Савез од ове године броји неколико нових чланица. Између осталог, са нама су однедавно добровољни даваоци крви Актива добровољних давалаца крви Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“, који припадају Удружењу добровољних давалаца крви „Града Бањалука“, и броје 130 чланова.
Опширније...

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

Друштво добровољних давалаца крви „Лакташи“  у сарадњи са Заводом за трансфузијску медицину Републике Српске организује редовну акцију даривања крви. Акција ће се одржати 29. децембра 2016. године (четвртак) у Дому здравља „Др Младен Стојановић“ Лакташи у временском периоду од 09 до 14 часова.
Одазовите се на акцију даривања крви и позовите и друге да слиједе Ваш примјер!
Покажите племенитост и откријте најбољи дио себе!

Другој редовној годишњој акцији добровољног даривања крви одржаној у петак, 23. септембра 2016. године приступило је чак 155 давалаца, а крв је даровало њих 120 након обављеног љекарског прегледа.
Акција је одржана у сарадњи са Заводом за трансфузијску медицину Републике Српске.
Велико хвала свима који су се одазвали и даровали крв и свима који су имали добру жељу и намјеру, али овог пута у томе нису успјели.

Опширније...

Крв је незамјењив лијек, не може се добити умјетним путем.
Не чекајте да Вама или Вашем ближњем затреба крви!
Стоји у позиву Друштва добровољних давалаца крви „Лакташи“, који позива на акцију добровољног даривања крви, која ће се одржати у петак, 23.септрембра од 9 до 14 часова у Дому здравља „Др Младен Стојановић“ Лакташи.

Хвала за сваку даровану дозу!

Видео прилог Елта ТВ,  најава акције даривања крви  поводом 14. јуна, Свјетског  дана ДДК,  која ће бити одржана 10. јуна у Лакташима у организацији Савеза и ДДДК "Лакташи". 

Драги пријатељи и посјетитељи нашег сајта, обавјештавамо вас да ће Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске и Друштво добровољних давалаца крви „Лакташи“ у сарадњи са Заводом за трансфузијску медицину Републике Српске  поводом  14. јуна  Свјетског дана добровољних давалаца крви организовати редовну годишњу акцију добровољног даривања крви.  Акција ће бити одржана у просторијама Дома здравља „Др Младен Стојановић“ Лакташи  у петак 10. јуна 2016. године у временском периоду од 09 до 14 часова.
Позивамо Вас да наведеног дана дођете у Лакташе заједно са својим пријатељима и учествујете у овој великој акцији прикупљања драгоцјене течности.
„ДАРУЈТЕ КРВ И СПАСИТЕ НЕЧИЈИ ЖИВОТ“

donor18Друштво добровољних давалаца крви „Лакташи“, позива грађане да им се придруже у акцији добровољног даривања крви и тако помогну у осигурању довољних количина крви за све којима је она потребна.

Њихова трећа акција у току ове године, организује се у сарадњи са Заводом за трансфузијску медицину Републике Српске у уторак 29. децембара у времену од 09 до 14 часова, а у Дому здравља доктор Младен Стојановић Лакташи.

Даривање крви је племенит и хуман чин и за онога који дарује и за онога који је прима. Будите и ви племенити и хумани, помозите другима.

logo ddklaktasiУ Лакташима је у уторак, 29. децембра 2015. године, одржана трећа редовна акција добровољног даривања крви у 2015. години, у организацији Друштва добровољних давалаца крви "Лакташи". Акција је одржана у просторијама Дома здравља "Др Младен Стојановић" у Лакташима у сарадњи са Заводом за трансфузијску медицину Републике Српске. Акцији се одазвало преко 130 давалаца, а њих 106 је након обављеног љекарског прегледа и даровало крв. Том приликом је свим добровољним даваоцима крви испред лакташког друштва уручен пригодан новогодишњи материјал. Овом приликом, руководство Друштва добровољних давалаца крви "Лакташи" захваљује свим добровољним даваоцима крви на несебичном одрицању које показују сваки пут када се организују акције добровољног даривања крви. У нади да  ћемо и даље бити на заједничкој мисији, желимо срећне НОВОГОДИШЊЕ И БОЖИЋНЕ празнике свим добровољним даваоцима крви. 

akcija laktasi2 2015 1Друштво добровољних давалаца крви "Лакташи" из Лакташа је у петак, 18. септембра 2015. године, у сарадњи са Заводом за трансфузијску медицину Репубике Српске, организовало редовну акцију добровољног даривања крви. Акцији, која је одржана у просторијама Дома здравља "Др Младен Стојановић" Лакташи, одазвало се 85 хуманиста. Након обављеног љекарског прегледа њих 72 је даровало крв. Ово је друга по реду акција добровољног даривања крви коју је у овој години организовало лакташко друштво.

Опширније...

У СУСРЕТ 14. ЈУНУ

Активности Савеза у 2024. помогли

logoers

Мјешовити Холдинг „Електропривреда“ Републике Српске
акционарско друштво Требиње

Видео прилози на YouTube