Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

У Љубињу одржана традиционална акција даривања крви

Мала Госпојина се сматра великим празником и славом. Домаћини који не славе славу, одлазе са породицом свечано обучени на разноразне и многобројне саборе и вашаре, који је одржавају око цркава, односно у црквеним портама.
Oпширније...

УГЉЕВИK ДОМАЋИН ДОБРОВОЉНИМ ДАВАОЦИМА КРВИ: „ЗДРАВИ НАМ БИЛИ СОКОЛОВИ!“

У организацији Удружења добровољних давалаца крви „Соко 2020“ из Угљевика , које је најновији, једанаести члан Савеза Удружења ДДK РС, одржана је прва акција прикупљања крви. Акција је оржана 09.09. ове године, у прелијепом Угљевику, са посебним поносом и захвалношћу за указано повјерење од стране Савеза.
Опширније...

ЉУБИЊЕ: СВЕ ВИШЕ ЖЕНА И МЛАДИХ ДАВАЛАЦА КРВИ

Ове јесени реализована је још једна у низу успјешних акција ДДДК „Љубиње“. Акција је организована 21. септембра поводом обиљежавања крсне славе општине Љубиње и дана друштва – ДДДК „Љубиње“.
Опширније...

ЗАВРШЕНА ЈЕСЕЊА АКЦИЈА У ЛАКТАШИМА: Обезбјеђене 74 дозе крви

Лакташи су ове јесени били домаћин за 95 добровољних давалаца крви. Друштво добробољних давалаца крви „Лакташи“, након завршене акције Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске, шаљу 74 дозе течности која живот значи.
Опширније...

СВЕ СМО БРОЈНИЈИ: Актив Завода за физикалну медицу и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ се придружио нашим хуманистима

Са поносом констатујемо да наш Савез од ове године броји неколико нових чланица. Између осталог, са нама су однедавно добровољни даваоци крви Актива добровољних давалаца крви Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“, који припадају Удружењу добровољних давалаца крви „Града Бањалука“, и броје 130 чланова.
Опширније...

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

logo ddklaktasiДруштво добровољних давалаца крви „Лакташи“ из Лакташа у сарадњи са Заводом за трансфузијску медицину Републике Српске, организује редовну акцију добровољног даривања крви.

Акција ће бити одржана 18. септембра 2015. године (петак) у времену од 09 до 14 часова у просторијама Дома здравља „Др Младен Стојановић“ у Лакташима.

Позивамо све добровољне даваоце крви, као и оне који то желе да постану, да нам се придруже у овој хуманој акцији.

logo ddklaktasiПоштовани,

Позивамо вас да доставите понуду за набавку услуге организовања свечаног пријема (свечана вечера уз конзумацију пића) за добровољне даваоце крви и госте  дана 12.06.2015. године са почетком у 20 часова за 50 особа.  Процедура јавне набавке ће се обавити у складу са Законом  о јавним набавкама („Службени гласник БиХ број 39/14) и Правилником о поступку додјеле уговора о услугама из Анекса II дио Б Закона о јавним набавкама БиХ („Службени гласник БиХ број 104/14).

Документ позива и образац за цијену понуде можете преузети овдје, а све информације у вези са овим  поступком можете добити од: Божице Малинић, тел. 051/530 683, е-маил: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.. 

dddklaktasi2015 2

         Поводом Дана општине Лакташи, на свечаности одржаној 23. априла 2015. године, браћи Ранку и Ненаду Крнетићу члановима Друштва добровољних давалаца крви „Лакташи“, додјељена је Плакета општине Лакташи за изузетна остварења у области хуманитарног рада. Браћа Ранко и Ненад вишеструки су добровољни даваоци крви и заједно се даровали крв 200 пута. Представљају примјер истинске људске вриједности у једној породици и показују пут којим се могу остварити највише људске вриједности Поред Ранка са 127 добровољних давања крви и Ненада са 73 добровољна давања крви, и трећи брат, Лазо Крнетић, је добровољни давалац крви и до сада је дао крв 15 пута, што представља ријеткост у добровољном давалаштву крви.

Опширније...

logo ddklaktasiДруштво добровољних давалаца крви „Лакташи“, у сарадњи са Заводом за трансфузијску медицину Републике Српске, Бањалука, организује редовну годишњу акцију добровољног даривања крви.
Aкција ће бити одржана у просторијама Дома здравља „Др Младен Стојановић“ у Лакташима дана 30. децембра (уторак) са почетком давања од 09 до 13 часова.
Ако сте старији од 18 и млађи од 65 година, а у могућности сте да дарујете крв, дођите да заједно помогнемо другима.

akcija-dobrovoljnog-davanja-krvi-mercatorБАЊАЛУКА, Меркатор БЛ је данас у сарадњи са Заводом за трансфузијску медицину Бања Лука и Друштвом добровољних давалаца крви „Лакташи“ организовао традиционалну акцију добровољног давања крви којој се одазвао велики број запослених у овој компанији.

Као и претходних година, запослени у малопродаји и управи Меркатора БЛ из Бањалуке, Лакташа, Котор Вароши, а од ове године и из Приједора су издвојили дио свог слободног времена да добровољно дају крв и на тај начин дају свој лични допринос друштвено одговорном раду компаније, наводи се у саопштењу.

Опширније...

logo ddklaktasi merkatoruakcijiДруштво добровољних давалаца крви „Лакташи“ и Меркатор БЛ у сарадњи са Заводом за трансфузијску медицину Републике Српске, Бањалука организују традиционалну акцију добровољног даривања крви.
Акција ће бити одржана у сриједу, 16. априла 2014. године у периоду од 10:00 до 13 часова, у просторијама Управе Меркатора БЛ, у Алеји Светог Саве бр. 69.
Запослени у Меркатору БЛ већ пету годину учествују у пројекту „Добровољног даривања крви“ који је прерастао у редовну годишњу активност на подручју хуманитарног рада компаније Меркатор БЛ.
Своју хуманост и посвећеност промоцији добровољног давања крви током претходних година радници Меркатора су показали све већим одазивом, а до сада је кроз ове акције у Меркатору објезбјеђено преко стотину двадесет доза крви.

Татјана Раковић                     
Меркатор менаџер  за односе с јавношћу   
  

 

У СУСРЕТ 14. ЈУНУ

Активности Савеза у 2024. помогли

logoers

Мјешовити Холдинг „Електропривреда“ Републике Српске
акционарско друштво Требиње

Видео прилози на YouTube