Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

У Љубињу одржана традиционална акција даривања крви

Мала Госпојина се сматра великим празником и славом. Домаћини који не славе славу, одлазе са породицом свечано обучени на разноразне и многобројне саборе и вашаре, који је одржавају око цркава, односно у црквеним портама.
Oпширније...

УГЉЕВИK ДОМАЋИН ДОБРОВОЉНИМ ДАВАОЦИМА КРВИ: „ЗДРАВИ НАМ БИЛИ СОКОЛОВИ!“

У организацији Удружења добровољних давалаца крви „Соко 2020“ из Угљевика , које је најновији, једанаести члан Савеза Удружења ДДK РС, одржана је прва акција прикупљања крви. Акција је оржана 09.09. ове године, у прелијепом Угљевику, са посебним поносом и захвалношћу за указано повјерење од стране Савеза.
Опширније...

ЉУБИЊЕ: СВЕ ВИШЕ ЖЕНА И МЛАДИХ ДАВАЛАЦА КРВИ

Ове јесени реализована је још једна у низу успјешних акција ДДДК „Љубиње“. Акција је организована 21. септембра поводом обиљежавања крсне славе општине Љубиње и дана друштва – ДДДК „Љубиње“.
Опширније...

ЗАВРШЕНА ЈЕСЕЊА АКЦИЈА У ЛАКТАШИМА: Обезбјеђене 74 дозе крви

Лакташи су ове јесени били домаћин за 95 добровољних давалаца крви. Друштво добробољних давалаца крви „Лакташи“, након завршене акције Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске, шаљу 74 дозе течности која живот значи.
Опширније...

СВЕ СМО БРОЈНИЈИ: Актив Завода за физикалну медицу и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ се придружио нашим хуманистима

Са поносом констатујемо да наш Савез од ове године броји неколико нових чланица. Између осталог, са нама су однедавно добровољни даваоци крви Актива добровољних давалаца крви Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“, који припадају Удружењу добровољних давалаца крви „Града Бањалука“, и броје 130 чланова.
Опширније...

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

Друштво добровољних давалаца крви „Здравље“  из Бијељине обавјештава јавност, да ће се најављена акција добровољног даривања крви због високих темпаратура, одржати у  просторијама бијељинске  трансфузиолошке службе по предвиђеном програму.
Још једном позивамо све заинтересоване грађане да се одазову овој акцији и својим хуманим гестом помогну у спречавању љетњег  дефицита крви.

Позивамо Вас да будете дио хуманитарне акције добровољног даривања крви у организацији ДДДК ''Здравље'' из  Бијељине и Савеза ДДДК РС,  у поводу крсне славе Града Бијељина Светог великомученика Пантелејмона .
Акција ће се одржати 5. августа  у дому за културу Дворови, између 8 и 13 часова.
Надамо се да ћете се великодушно одазвати овом позиву иако је сезона годишњих одмора и да ћете наћи вријеме како бисте били дио акције у спашавању оних који су у потреби.
Управо у овом периоду потребе за златном течношћу су још израженије, с обзиром на појачану фреквенцију саобраћаја, како страних тако и домаћих туриста који траже скровиште од ових алармантних климатских услова.
Колико се овој акцији придаје значај, евидентно је из понуђене локацијe која је на услузи онима који и квалитетом и квантитетом доприносе успјешности очувања сваког људског живота.
Унапријед Вам хвала и срдачно Вас поздрављамо у нади да ћемо се дружити у наведеном термину, на обострано задовољство, а посебну захвалност  у срцу ћете осјетити ако сте спасили један људски живот.

Позиву на традиционалну вишедневну акцију даривања крви мод мотом „ Даруј крв, спаси живот“ коју је организовало бијељинско Друштво добровољних давалаца крви од 26. априла до 6. маја у просторијама трансфузијске службе у Бијељини, одазвало се преко 140 потенцијалних добровољних давалаца.

Опширније...

Бијељинац Жико Тодоровић до сада је преко 230 пута дао крв и тиме стекао статус рекоредера, не само код нас већ и у региону. Све је почело давне 1974-е године када је Жико имао 18 година и случајно сазнао да се у бијељинској болници организује акција добровољног давања крви. Вођен жељом и хуманошћу, отишао је и први пут дао крв. Од тада до данас, дао је преко 100 литара ове драгоцјене течности.

Опширније...


У част Св. великомученика Пантелејмона, ДДДК „Здравље“ организовало је акцију добровољног давања крви. У овој хуманој акцији учествовали су не само чланови удружења Здравље, него и њихови  пријатељи, из цијеле РС и Србије.За један дан успјели су да прикупе око 100 доза крви.

 

Друштво добровољних давалаца крви „Здравље“ организовало је 22. априла већ традиционалну годишњу акцију добровољног давања крви у Трансфузиолошкој служби  Бијељина. Акција је била намјењена како за чланове овог Удружења, тако и за самосталне даваоце крви који су се одлучили да баш данас дарују  своју течност која живот значи .
ОПШИРНИЈЕ У ПРИЛОГУ ТВ СЛОБОМИР.

Друштво добровољних давалаца крви "Здравље" из Бијељине у сарадњи са трансфузиолошком службом, а  у поводу Светог великомученика Пантелејмона, организује акцију добровољног даривања крви.
Акција се реализује у суботу, 06. августа 2016. године у просторијама Дома културе Дворови, у временском периоду од 08,00 до 13,00 часова.
Као организатори, позивамо све људе добре воље који су спремни и у могућности, да се придруже нашој акцији добровољног даривања крви.
Напомена:
За добровољне даваоце крви који немају властити превоз, а желе дати крв, предвиђено је окупљање у просторијама ДДДК "Здравље" ради организованог одласка у времену од 07,00 до 07,30 часова."

ddkzdravlje2015 1Бијељина - На акцију коју је у петак 11. децембра организовало Друштво добровољних давалаца крви "Здравље" из Бијељине, одазвало се 82. хуманиста.
Предсједник ДДДК "Здравље", Владе Симић је истакао да током године ово Друштво прикупи око 400 доза крви.
- Задовољство ми је што се у рад овог Друштва укључује све већи број људи, а посебно младих који због смјене генерација треба да наставе рад - рекао је Симић.
Станислав Петровић, који је дуже од 20 година добровољни давалац крви, одазива се на сваку организовану акцију, али и појединачни позив за помоћ. Он поручује да нема веће радости од чињенице да је можда некоме спасио живот.

Активности Савеза у 2022. помогли

logoers

Мјешовити Холдинг „Електропривреда“ Републике Српске
акционарско друштво Требиње

Видео прилози на YouTube